+387 33 216 162 info@jobad.ba

O nama

Projekat „Podrška obrazovanju odraslih“ koji u ime njemačke vlade implementira GIZ (Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit) je u okviru svojih aktivnosti, usmjerenih između ostalog na usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada, razvio novi instrument pod nazivom Job Ad Generator-Generator profesionalnih oglasa za posao.

Radi se o instrumentu koji poslodavcima omogućava lakše i preciznije formulisanje i oblikovanje slobodnih radnih mjesta, a koji se naslanja na instrument Pasoš kompetencija.

Kako bi se postojeći jazovi između ponude i potražnje na tržištu rada premostili, potrebno je implementirati reforme koje za cilj imaju jačanje zapošljivosti onih koji traže posao kroz koncept cjeloživotnog učenja.

Uvođenje alata za one koji traže posao kao i za poslodavce omogućava orijentaciju ka kompetencijama prilikom pronalaženja osoblja.

Istovremeno, projekat pruža podršku podizanju svijesti o značaju cjeloživotnog učenja i pruža instrumente i alate za unapređenje cjeloživotnog učenja.

Više informacija možete pronaći na:

www.giz.de

www.fino.ba

 

Registrujte se i iskoristite sve mogućnosti koje nudi JobAd Generator.

Izradite profesionalni oglas u svega nekoliko minuta.